AvtomobilizemNovice

Jeep Compass osveženo v novo leto

Compassu so namenili precejšnje tehnološke izboljšave za stik s konkurenco.

Jeep je za model Compass ob vstopu v novo modelno leto pripravil sveženj izboljšav, ki bodo ključne za nadaljevanje uspehov avtomobila, katerega izdelujejo v Indiji, Braziliji, Mehiki in Italiji. Cilje prenove je združiti Jeepove priznane terenske zmogljivosti z izboljšanim udobjem, uporabnostjo, svežim oblikovanjem in boljšo kakovostjo izdelave.

Jeep Compass je postal še boljši kot doslej, prav tako ostaja na voljo z okolju prijaznejšima pogonoma 4xe in e-Hybrid. Opremljen je s kar 80 standardnimi in doplačljivimi varnostnimi funkcijami, vključno s sistemom zaznavanja utrujenosti voznika in opozorilom pred naletom pri polni hitrosti. Compass bo v prenovljeni ponudbi na ponujen v štirih različicah – Altitude, Summit, Overland in terensko naravnani Trailhawk. Vsak izmed paketov opreme ponuja edinstvene lastnosti, od zunanjih izboljšav do elementov udobja in zmogljivosti v notranjosti.

Tehnološko plat notranjosti prenovljenega Compassa zastopajo 10,25-palčni digitalni merilniki, serijski 10,1-palčni osrednji zaslon na dotik in petkrat hitrejša programska oprema Uconnect 5 z brezžično podporo storitev Apple CarPlay ter Android Auto, dodana je tudi brezžična polnilnica mobilnih naprav.

Pomembno plat elektrifikacije bosta zastopala dva hibridna pogonska sklopa, polni hibrid e-Hybrid in priključni hibrid 4xe. E-Hybrid združuje klasični motor z 48-voltnim hibridnim sistemom, ki omogoča kratko vožnjo na električni način, denimo pri manevriranju pri nizki hitrosti, hkrati pomaga pri zmanjšanju izpustov in porabe goriva. Priključno-hibridni 4xe ohranja pristno zmogljivost štirikolesnega pogona, v kombinaciji s štirimi voznimi načini v sklopu izbirnika Selec-Terrain. Z različico 4xe lahko vozimo po vodi do globine 483 mm in vlečemo tovor z maso do 1.750 kg.

Povezljivost je napredovala s paketoma Connect ONE in Connect PLUS, ki ponujata vrsto  storitev, vključno z analizo okoljskega odtisa, načrtovanjem vzdrževanja in dostopom do partnerskih storitev za okolju prijazno pranje vozila in polnjenje baterij. Z dodatnimi varnostnimi paketi lahko Compassa opremimo z izboljšanim avtonomnim sistemom vožnje druge stopnje, kamero s 360-stopinjskim pogledom, električno pomičnimi prtljažnimi vrati in ostalimi pripomočki.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button