AvtomobilizemNovice

Jeep Avenger tudi kot hibrid s klasičnim bencinskim motorjem

Drugi Avenger bo blagi hibrid z oznako e-Hybrid.

Jeepova ponudba najmanjšega križanca Avenger se širi s prihodom hibridne različice, ki bo prva s klasičnim motorjem z notranjim izgorevanjem poleg obstoječega povsem električnega modela, s katerim smo se že podružili – naše vtise si lahko preberete TUKAJ. Avenger e-Hybrid, ki koristi blago-hibridno tehnologijo in ponuja zmanjšanje emisij ter porabe bencinskega motorja, bo na trg zapeljal že s koncem tega meseca.

Jeepova zavezanost raznolikim vrstam pogona in elektrifikaciji je očitna pri modelu Avenger e-Hybrid, ki združuje 1,2-litrski trivaljni bencinski motor z 48-voltno litij-ionsko baterijo in šeststopenjski elektrificiran samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Vozilo nemoteno prehaja med električnim in klasičnim načinom ter tako ponuja okolju prijazno možnost vožnje. Blago-hibridni sklop nudi 74 kW (100 KM) moči in 205 Nm navora, za dodatno podporo je zadolžen 21-kilovatni elektromotor z maksimalnih 55 Nm navora. Elektrificirani sklop dosega do 15-odstotno zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida v primerjavi s tradicionalnimi motorji z notranjim izgorevanjem, pri čemer se uporablja Millerjev cikel.

Avenger e-Hybrid je dovolj zmogljiv za doseg stotice v 11 sekundah, pri čemer je poudarek na hitri odzivnosti in dinamični vozni izkušnji. Zmogljivost hibridnega Avengerja je izboljšana s funkcijami, kot sta nadzor spusta po klancu in sistem Select Terrain, ki ponuja šest voznih programov za različne razmere, vključno z načini Eco, Sport, Snow, Mud in Sand.

Na drugih področjih se najmanjši Jeepov križanec pohvali s streho Open-Air Sky Roof, ki nudi občutek prostosti in vetra v laseh, električno pomični voznikov sedež z masažno funkcijo in usnjenim oblazinjenjem ter možnost izbire 7- ali 10,25-palčnih zaslonov za informacije o vožnji. Vozilo je na voljo v treh stopnjah opreme, Longitude, Altitude in Summit, od katerih vsaka ponuja drugačne oblikovne elemente. Varnostna plat vključuje avtonomno zaviranje v sili, prepoznavanje prometnih znakov, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in pomoč za ohranjanje voznikove pozornosti.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button