AvtomobilizemNovice

Jeep Avenger je osvojil naslov evropskega avtomobila leta 2023

Prvi Jeep na vrhu evropske lestvice.

Jeep Avenger, najnovejši član ameriške znamke, je osvojil laskavi naziv evropskega avtomobila leta 2023. letošnji dogodek je prvič potekal na avtomobilskem salonu v Bruslju, kjer so zmagovalcu namenili 328 točk, od tega je prejel kar 21 najboljših glasov žirije. S tem dosežkom se je znamka pod okriljem skupine Stellantis prvič zavihtela na prvo mesto letošnjega 60. izbora.

Na zasedanju je izbrane avtomobile ocenjevalo 57 članov žirije iz 22 evropskih držav, Avenger pa zaradi močne konkurence vsekakor ni imel lahke naloge. Drugo mesto je z 241 glasovi zasedel Volkswagen ID. Buzz, tretje mesto z 211 točkami je pripadlo Nissanu Ariyi, na četrto mesto se je z 200 točkami uvrstila Kia Niro. Renault Austral je s 163 točkami zasedel peto mesto, Peugeot 408 pa s 149 točkami šesto. Zadnje mesto med finalisti je s 133 osvojenimi točkami pripadlo Subaruju Solterra oziroma Toyoti bZ4X.

Avenger je Jeepov prvi povsem električno gnan avtomobil, s katerim bodo letos začeli osvajati B segment križancev. Pogon novinca sestavlja 400-voltna baterija s kapaciteto 54 kWh, ki energijo dovaja elektromotorju s 115 kW (156 KM) in 260 Nm navora. Po standardu merjena WLTP bo z enim polnjenjem prevozil okoli 400 kilometrov, polnjenje bo potekalo preko standardnega priklopa z močjo 11 kW in hitrega enosmernega toka z močjo 100 kW.

Žiga Kolman
foto: Jeep

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button