AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Je to prihodnost Nissana GT-R?

Zadnji Hyper koncept napoveduje superšportnika prihodnosti.

Nissan vsekakor ne počiva, saj so na japonskem sejmu mobilnoast predstavili še peti koncept v seriji Hyper, ki končno zaključuje zgodbo. Zaključni model Hyper Force je prav tako najbolj strupen med vsemi, saj na nek način napoveduje naslednjo električno generacijo legendarnega GT-R. Inovativna linija petih električnih konceptov dokazuje Nissanovo zavezanost k zamišljanju prihodnosti, ki bo zadovoljila različne potrebe in življenjske sloge kupcev ter hkrati upoštevala trajnost.

Nissanov predsednik in izvršni direktor Makoto Uchida je poudaril, da ta konceptna vozila simbolizirajo prihodnost, v kateri inovacije vodijo k čistejšemu, varnejšemu in bolj vključujočemu svetu brez ogrožanja strasti. Nissanova vizija se osredotoča na ustvarjanje bolj trajnostne in vznemirljive izkušnje mobilnosti. Hyper Force je zvezda tega razkritja, zasnovan za dirkalne navdušence. Popolnoma električni superšportnik se ponaša z visokozmogljivim pogonskim sklopom s polprevodniško baterijo, ki lahko proizvede do 1.000 kW (1.360 KM) moči. Napredna aerodinamika, napredna tehnologija nadzora vseh koles e-4ORCE in lahki materiali obljubljajo izjemno vodljivost tako na dirkališčih kot na običajnih ovinkastih cestah.

Koncept ponuja dva načina vožnje, R za dirkanje in GT za udobno vožnjo, vsak z edinstvenim uporabniškim vmesnikom. Pomembno plat varnosti in sposobnosti avtonomne vožnje omogoča sistem hiper LIDAR. Prelomni funkciji sta izkušnja razširjene in virtualne resničnosti, ki voznikom omogoča nemoten prehod med resničnim ter navideznim svetom. Potopitvena izkušnja omogoča igričarsko vožnjo in prijateljsko tekmovanje z digitalnimi avatarji na resničnih progah.

Nissanova predstavitev na sejmu Japan Mobility Show vključuje vrsto vozil in poudarja vizijo znamke na področju elektrificirane mobilnosti. Hyper Force prikazuje tudi Nissanov celovit pristop k ustvarjanju ekosistema električnih vozil in sodelovanje s partnerji, kot so Polyphony Digital Inc. in znanimi glasbeniki. Poleg tega Nissan predstavlja pobude, kot je spletna igra Elektrificiraj svet, s katero željo pritegniti kupce vseh starosti.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button