AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Je to najbolj kul Volkswagen ID.4?

Modificiran ID.4 se bo skupaj s Tannerjem Foustom zapodil na dirki NORRA Mexican 1000.

Volkswagen predstavlja električnega ID.4 predelanega za dirke v slogu puščavskih Baja preizkušenj. Delo ekipe Rhys Millen Racing je obrodilo dirkalnik, s katerim se ta teden mudijo v Mehiki na tekmovanju NORRA Mexican 1000.

Kljub dirkaški nastrojenosti ID.4 uporablja tovarniški pogon sestavljen iz 82 kWh baterije in enega 201 konjskega elektromotorja na zadnji osi. Nadvse nujna je bila sicer sprememba vzmetenja, z vgradnjo relijaških vzmeti in cevnih krmilnih rok. Hladilnik je bil za 50 mm povzdignjen za boljši vstopni kot, skupno je ID.4 prav tako za 50 mm bolj oddaljen od tal. Dno vozila je dodatno okrepljeno z 9,5 mm debelo jekleno ploščo, nadeli so mu 18-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami dimenzij 255/70.

V notranjosti za dodatno varnost poskrbi obvezna varnostna kletka, obenem so za zmanjšanje skupne mase odstranili vso nepotrebno kramo. Dodatni zasloni v kokpitu bodo nujni za lažje navigiranje na ekstremnem terenu. Za volanom divjega Volkswagna ID.4 bo sedel legendarni dirkač Tanner Foust, vlogo kopilota ima Emme Hall.

Letošnja izvedba dirke NORRA 1000 je dolga 1.141 milj (1.836 km), od tega je 1.437 kilometrov poti speljane po brezpotju. Za polnjenje baterije bo Volkswagen koristil generator na biogorivo, z najvišjo močjo polnjenja 50 kW.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button