AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Je Mercedes res prodal svojega 300 SLR za neverjetnih 135 milijonov evrov?

Glasne govorice nakazujejo na zaprt dražbeni dogodek …

Če gre verjeti nepotrjenim vestem, je Mercedes-Benz v soboto 6. maja sklical zasebni dražbeni dogodek, namenjen zgolj najbolj ekskluzivnim zbirateljem »zvezde«. Dogodek naj bi se odvil v Mercedes-Benzovem muzeju v Stuttgartu, potencialne VIP stranke pa so tja prepeljali z zasebnimi letali.

In po poročanju Hagertyja, naj bi tam Mercedes-Benz prodal enega izmed dveh ultra ekskluzivnih klasikov z oznako 300 SLR Uhlenhaut in letnico 1956. Končnica dirkalnika s trdo streho nosi ime po takratnemu šefu Mercedesovega športnega oddelka, Rudolfu Uhlenhautu.

Dirkalnik 300 SLR ima unikatno zgodovino, saj naj bi prvotni razvoj financirala nacistična stranka med drugo svetovno vojno, vse z namenom, da si pokori konkurenco. To je Mercedesu delno tudi uspelo, vendar slabih deset let kasneje, ko je Juan Manuel Fangio osvojil Grand Prix v letu 1954 oziroma še volj v letu 1955, ko je Sir Stirling Moss osvojil Mille Miglio v izvedenki 300 SLR W196S. Od takrat sta bila oba modela Uhlenhaut pod budnim očesom Mercedesovih tovarniških restavratorjev.

Vse do nedavnega, če gre verjeti govoricam. V primeru, da slednje zares držijo, je to nov rekord, ki ga je do takrat držal Ferrari 250 GTO, ki so ga v letu 2018 prodali za dobrih 66 milijonov evrov, torej polovico manj …

Blaž Likovič
foto: Mercedes

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button