AvtomobilizemNovice

Japonci dražijo z napovednimi fotografijami GR Corolle

Po socialnih medijih se širijo slike bodoče športne Corolle.

Avtomobilska srenja se zelo dobro zaveda, da pri Toyoti »kuhajo« športnega hatcha z oznako GR Corolla, saj so delovni Japonci lani vložili pravico na tovrstno poimenovanje. In priložene fotografije to dejstvo zgolj še utrjujejo in nadalje potrjujejo domneve o deljenem pogonu z GR Yarisom. Zakaj?

Miniaturni samuraj po imenu GR Yaris ni od muh, saj ima pod motornim pokrovom namešče 1,6-litrski prisilno polnjeni agregat s tremi valjni, ki moč posreduje na vsa štiri kolesa. Če pogledate priloženo fotografijo se na instrumentacijski plošči sveti oznaka G:16, kar najverjetneje nakazuje na oznako dotičnega trivaljnega kotla G16E-GTS, končna konjenica pa je najverjetneje prikazana kar na zaslonu za nadzor klimatizacije. Tam se sicer ločeno nahajajo številke 2 in 68, ki nakazujejo na potencialnih 268 žvinčet.

Na štirikolesni pogon po vzoru GR Yarisa lahko sklepamo po oznaki GR-Four, ki je izpisana kot oznaka ceste na navigacijskem prikazu. Skratka, indicev, ki nakazujejo na vročo verzijo Corolle je precej, pa čeprav je govora o večjem vozu kot je aktualni in verjetno enako zmogljiv GR Yaris. Da bo nabrita Corolle imela precej več konkurence je ravno tako jasno, saj v močno zastopanem C segmentu kar mrgoli navitih oktanskih strojev, lačnih asfaltnih zavojev.

Blaž Likovič
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button