AvtomobilizemNovice

Jaguar Land Rover preizkuša elektromagnetno kompatibilnost vozil

Prilagojen testni program bo najnovejšo JLR tehnologijo postavil pod stres vsakdana.

Moderni avtomobili ponujajo vse več tehnologije, njihova zanesljivost pa občasno šibi, zato so pri Jaguar Land Rover našli rešitev za izboljšanje delovanja teh sistemov. Britansko podjetje je v domačem kraju Gaydon postavilo laboratorij za preizkus elektromagnetne kompatibilnosti (EMC), s pomočjo katerega bodo pripomogli k doseganju višjega standarda povezljivosti in zanesljivosti elektronike.

Kot prvi bo testiranje v naprednem laboratoriju prestajal povsem novi Range Rover Sport. Testni program je zasnovan za preizkus nemotenega delovanje elektronke in procesnih sistemov pod motnjami elektromagnetnih valov. V laboratoriju sta postavljeni dve anehogeni komori (prostor, ki ne prepušča zvoka), tekoča steza za simuliranje hrupa med vožnjo in vsa potrebna oprema za analiziranje delovanja baterij, elektromotorjev ter ostalih posamičnih komponent.

Cilj preizkušanja elektromagneten kompatibilnosti je ohranjanje delovanja sistemov, kot so Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, adaptivni tempomat in brezžično polnjenje v neidealnih okoliščinah. Peter Phillips, višji vodja oddelka za elektromagnetiko in skladnost pri podjetju Jaguar Land Rover, je dejal: »Pomen testiranja naših vozil glede elektromagnetne združljivosti ne gre podcenjevati. Nov testni objekt je pomemben korak naprej, s ključno vlogo pri zagotavljanju kakovosti, zakonitosti in zadovoljstva strank.«

Z napredkom tehnologije se bo povečal število električnih pogonskih sklopov in obseg digitalnih sistemov ter storitev v oblakih – od posodobitev programske opreme po zraku do avtonomne tehnologije. Testiranje EMC je ključnega pomena za zagotavljanje nemotenega in varnega delovanja teh sistemov.

Žiga Kolman
foto: Jaguar Land Rover, YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button