AvtomobilizemNovice

Jaguar F-Pace v novo leto v pomlajeni podobi

Osvežitev prinaša več električne avtonomije priključnega hibrida, poenostavljeno ponudbo in sodobnejšo tehnolgijo.

Jaguar je svojem prodajnem adutu, SUV-ju F-Pace, namenil sveženj novosti s poudarkom na večji elektrifikaciji, saj kot večina proizvajalcev stremijo k zmanjšanju emisij. Naslovnico prenove krasi priključno-hibridna izvedenka P400e, kateri so namenili večjo baterijo, ki odklene do 65 kilometrov električne avtonomije.

Povečan litij-ionski baterijski sklop pod površjem F-Pace P400e namesto osmih sestavlja devet modulov, kar poveča zmogljivost shranjevalnika na 19,2 kWh. Doseg v električnem načinu vožnje je posledično povečan na 65 kilometrov, kar je 20 odstotkov več kot prej, obenem sta znižana poraba goriva na 1,6 l/100 km in izpusti ogljikovega dioksida na 37 g/km. Sama zmogljivost pogonskega sklopa ostaja odmerjena pri 404 KM in 640 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 5,3 sekundah.

Druga pomembna sprememba je poenostavljena in bolj osredotočena modelna paleta, hkrati so paketi bolje opremljeni, denimo sistem Dynamic je sedaj standarden pri vseh izvedenkah. Modeli R-Dynamic S, SE in HSE so opremljeni z 19-, 20- in 21-palčnimi platišči z diamantno brušenim ali črnim zaključkom, model 400 SPORT pa prejme 22-palčna kovana platišča. Dinamično prisotnost modela F-Pace povečuje paket Black Pack, serijski za vse modele od R-Dynamic SE do SVR, ki vključuje črno obarvani zunanji ogledali, sprednjo masko, okenske obrobe, zračnike in preostale manjše elemente.

Prostorno in razkošno notranjost spremlja več sodobne tehnologije kot prej. R-Dynamic S se pohvali z novimi digitalnimi merilniki, ki lahko prikazujejo medije in navigacijo, določeni modeli prejmejo standardno vgrajeno brezžično polnilnico. Programsko opremo Pivi Pro je mogoče sedaj brezžično povezati s storitvama Apple CarPlay in Android Auto, sodeluje lahko tudi z glasovnim asistentom Amazon Alexa.

Modelna paleta Jaguarja F-Pace z letnico 2024 obsega različice R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT in SVR. Slednjega zastopnika samega vrha ponudbe še vedno poganja izvrsten kompresorsko podprt 5-litrski bencinski V8 s 550 KM in 700 Nm navora, ki omogoča doseg stotice v štirih sekundah ter najvišje hitrosti 286 km/h. Med ostalimi pogonskimi sklopi najdemo še štirivaljnega bencinarja z 250 KM, dvojec blago-hibridnih štirivaljnih dizlov s 163 KM ali 204 KM, blago-hibridnega šestvaljnega dizla s 300 KM in šestvaljni bencinski motor s 400 KM. Prav vsi so opremljeni z inteligentnim štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Žiga Kolman
foto: Jaguar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button