AvtomobilizemNovice

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988: Poklon veliki zmagi v Le Mansu

Unikatno okrašeni Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 se poklanja zmagi ikoničnega XJR-9 na dirki v Le Mansu.

Jaguar se je na najvišjo stopničko na prestižni 24-urni preizkušnji v Le Mansu, leta 1988 zavihtel z dirkalnikom XJR-9, obarvanim v znamenito »Silk Cut« vijoličasto poslikavo. Letos se s posebno izdajo modela F-Pace SVR Edition 1988, poklanjajo prav tem izjemnem dosežku.

Jaguarjeva divizija SV, zadolžena za izdelave po meri, je posebno serijo športnega SUV-ja obarvala v Midnight Amethyst vijoličasto karoserijsko barvo, z dodatkom 22-plačnih kovanih platišč v šampanjski zlatem odtenku in žlahtno-zlatimi okrasnimi podrobnostmi. Na prtljažnih vratih bomo našli še zlate črke napisa znamke, na straneh pa obeležilni ploščici z lasersko vgraviranim zapisom »Edition 1988.«

Kot se spodobi, je Edition 1988 izdatno polepšan s standardnim paketom črnine, ki se razteza na pokrova zunanjih ogledal, zavorne čeljusti, pokrovčke v središču platišč in črko R v logotipu SVR. Manjših lepotnih popravkov je bila deležna tudi notranjost, obogatena s karbonskimi elementi in zlatimi detajli na volanu, prestavnih ročicah ter športnih sedežih.

Spremembe v okviru izdaje Edition 1988 so zgolj estetske, namreč pod pokrovom motorja ostaja enak kompresorsko podprt 5-litrski V8, ki zmore 550 KM in 700 Nm navora. Velikega SUV-ja do stotice ob grmeči zvočni spremljavi požene v 3,8 sekundah in doseže najvišjo hitrost 286 km/h.

Unikatna izdelava je posledično za seboj potegnila občutno povečanje cen, saj bo potrebno za F-Pace SVR Edition 1988 odšteti najmanj 101.550 funtov oziroma 119 tisoč evrov. Ker je ikonični XJR-9 za zmago leta 1988 prevozil 394 krogov, bodo v poklon tej številki izdelali ravno toliko primerkov sodobne duhovne reinkarnacije.

Žiga Kolman
foto: Jaguar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button