AvtomobilizemNovice

Italijanski bik beleži najboljše prodajne številke do danes

Prva polovica 2022 je bila za Lamborghini nadpovprečna glede na celotno zgodovino znamke.

V Sant’ Agata Bolognese je že celo leto sila prešerno, po razkritju prodajne statistike prve polovice letošnjega leta pa še toliko bolj. Pri podjetju Automobili Lamborghini namreč beležijo nadaljevanje pozitivnega trenda prodaje.

Zaenkrat so prodali že 5.090 vozil, kar je 4,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani, pri čemer so imeli kar 1,33 milijarde evrov prometa oziroma kar 30,6 odstotka več. Vse to v obdobju, ko geopolitične razmere botrujejo krizi v avtomobilskem segmentu, pri Lamborghiniju pa še nikoli v zgodovini niso imeli tako velikega povpraševanja po vozilih in njihovi prilagoditvi po meri kupcev.

Prodaja glede na kontinente znaša 34 % v Amerikah, 25 % v Aziji s Pacifikom in 41 % v EMEA regiji (Evropa – Bližnji vzhod in Afrika). Kot posamezen trg so ZDA s 1.521 prodanimi vozili še vedno na prvem mestu, sledijo kontinentalna Kitajska, Hong kong in Macau s 576 primerki, nato Nemčija (468), Velika Britanija (440) in Bližnji vzhod s 282 vozili.

Glede na Lambove modele so številke sledeče. Močno vodi športni SUV po imenu Urus s kar 61 %, sledita mu Huracan in Aventador s preostalimi 39 odstotki.

Blaž Likovič
foto: Lamborghini

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button