AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Isuzu D-MAX gre električno

Isuzu bo kmalu predstavil svoj prvi električni poltovornjak.

Isuzu Motors bo na 45. mednarodnem avtomobilskem salonu v Bangkoku na Tajskem, začenši 27. marca, predstavil svoje prvo baterijsko električno vozilo. Ne gre za kompakten avtomobil, temveč kar za enotonski poltovornjak D-MAX. D-MAX BEV združuje vzdržljivost, pričakovano od tovrstnih poltovornjakov in vsestransko zporabnost, ki zadošča potrebam gospodarskih vozil.

Prihajajoči električni Isuzu D-MAX bo opremljen s sistemom štirikolesnega pogona 4WD z novo razvitimi e-osmi spredaj in zadaj, tako bo zagotavljal odlične zmogljivosti na razgibanem terenu ter gladko pospeševanje, značilno za električna vozila, hkrati pa zmanjšan hrup pogonskega sklopa. Litij-ionska baterija bo predvidoma premogla kapaciteto 66,9 kWh, napajala bo par elektromotorje v skupno močjo 130 kW in 325 Nm navora. Obljubljajo najvišjo hitrost nad 130 km/h in zmogljivost prevoza 1.000 kilogramov tovora v zadnjem prostoru ter 3.500 kilogramov vlečne sposobnosti, s čimer ne zaostaja za dizelskimi brati.

Novi Isuzu D-MAX BEV bo prodajno pot na izbranih evropskih trgih, kot je Norveška, začel prihodnje leto, nato pa se bo glede na povpraševanje na trgu in razvoj infrastrukture za polnjenje električnih vozil razširil v Veliko Britanijo, Avstralijo, na Tajsko in druge države. Skupina Isuzu si prizadeva za uresničitev ogljično nevtralnega sveta in si z razvojem ogljično nevtralnih vozil prizadeva izboljšati življenje ljudi.

Žiga Kolman
foto: Isuzu

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button