AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Isuzu Arctic Trucks AT35 v drugo še mogočnejši

Z večjimi pnevmatikami in novim vzmetenjem bo kljubovanje zahtevnemu terenu mala malica.

Islandski specialisti za avanturistične podvige, Arctic Trucks, predstavljajo novo inženirsko mojstrovino, s katero bodo zimske ali splošne brezpotne odprave potekale kot po maslu. Skupaj z Isuzujem so ustvarili novega bojevnika AT35, na osnovi D-Max poltovornjaka, oboroženega za najzahtevnejša naravna okolja.

Izdelek Artic Truck je svoje ime prejel po 35-palčnih terenskih pnevmatikah, ovitih okoli 17-palčnih platišč, zaradi katerih so morali precej poseči v samo karoserijo in šasijo. Za kar 50 mm so privzdignili podvozje in tako odklenili 266 mm oddaljenosti od tal na sprednji osi in 290 mm zadaj. Posledično sta izboljšana sprednja in zadnja pristopna ter sestopna kota – 35 stopinj in 29 stopinj.

Vsekakor je bilo potrebno nova merila podpreti s svežim vzmetenjem, natančneje blažilniki in vzmetmi priznanega proizvajalca Bilstein. Med ostalimi novitetami so široki blatniki obarvani v ujemajočo karoserijsko barvo, močne stranske stopnice, zajetne zaščitne zavesice in okrepljen zadnji priklop za vleko tovora.

Čeprav dobimo ob pogledu na zunanjost vtis pravega delovnega stroja, ki naj nebi premogel nekaj udobja, tej trditvi kljubuje bogato opremljena notranjost. Za prikaz informacij in zabavnih vsebin bo skrbel 9-palčni sredinski zaslon na dotik, s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto, sedeži so oblečeni v usnje, številni AT logotipi pa ustvarijo poseben čar. Kupci bodo imeli na voljo tudi premijske tepihe, kar ni najboljša ideja za odprave na umazan teren.

Žalostna novica je, da je se je v primerjavi s predhodnikom, poslovil vgrajen kavni aparat, tako da bo tokrat potrebno dišeč eliksir prinesti s seboj. Kakorkoli, naročila za najnovejšo kreacijo Arctic Trucks AT35 so že začeli sprejemati, zaradi statusa komercialnega vozila, preoblikovani Isuzu D-Max ohranja svoje vlečne in nakladalne sposobnosti, prav tako predelava ne vpliva na tovarniško garancijo petih let oziroma 100 tisoč prevoženih kilometrov. Cene se pričnejo pri 57 tisoč evrih.

Žiga Kolman
foto: Arctic Trucks

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button