AvtomobilizemNovice

INEOS je zagnal proizvodnjo Grenadierja Quartermaster

Poltovornjak z dvojno kabino je v nastajanju.

Prvi serijski poltovornjaki z dvojno kabino Grenadier Quartermaster so pričeli svojo pot iz proizvodne linije v francoskem Hambachu, kjer domuje INEOS Automotive. Prvi se bodo povsem svežih vozil veselili evropski kupci, zatem sledijo dostave tudi na druge kontinente.

Quartermaster, katerega poimenovanje temelji na višjem vojaškem častniku za logistiko, je zasnovan tako, da zagotavlja enako brezkompromisno terensko zmogljivost in zanesljivost kot njegovo bratski klasično oblikovani terenec, vendar z večjo prilagodljivostjo pri transportu tovora. Quartermaster si deli klasično šasijo lestvenega okvirja s polnim škatlastim prerezom, ima močne polne osi ter do tri zapore diferencialov. Agregat je seveda trilitrski BMW-jev šestvaljnik, bencinske ali dizelske narave, oba pa svojo moč prenašata na vsa štiri kolesa.

Grenadier Quartermaster je največji model v liniji in serijsko temelji na podaljšani medosni razdalji, ki meri 3.227 mm in je tako 305 mm daljša od klasične. Prav podaljšano podvozje ustvarja velik in zelo vsestranski keson z nosilnostjo do 760 kg in zmožnostjo enostavnega prenašanja standardne euro palete.

Blaž Likovič
foto: INEOS

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button