AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

INEOS Grenadier je na voljo za naročilo!

Delovni 4x4 terenec s precej dodatne opreme za vsaj 58 tisočakov.

INEOS Group Ltd je v osnovi britanska kemična multinacionalka s sedežem v Londonu, njen oddelek Automotive pa vodi neskromno »podložen« nadzornik Sir Jim Ratcliffe. Kakorkoli, omenjeni možakar se je odločil zagnati proizvodnjo zmogljivega 4×4 terenca, ki bo na odročne lokacije dostavil osebje in opremo. Nekakšno sodobno reinkarnacijo legendarnega in robustnega Land Rover Defenderja, ki je v aktualni generaciji precej »pomehkužen«. Vsaj tako so prepričani Ratcliffe in ekipa.

Britanski delovni konj na štirih kolesih, kot ga opisujejo v domačem angleškem podeželju, prihaja v dveh izvedenkah – dvosedežni tovorni ali petsedežni potniški. V osnovi je precej ogoličen in pripravljen na dopolnitev po kupčevih željah. Tako lahko v svoj nahrbtnik sprejme tovor v velikosti evropalete, ali pet potnikov in kup opreme. Izbor dodatne opreme je posledično izredno dolg, saj je možno Grenadierja prilagoditi namenski rabi in okolju, v kateremu bo služil. Torej od puščavskih nalog pa vse do visokogorskih akcij – vsemu je kos.

Za pogon sta zadolžena BMW-jeva trilitrska šestvaljna agregata, tako bencinski kot dizelski, ki sta z vsemi štirimi kolesi povezana preko ZF-ovega samodejnega menjalnika. Med pogonsko tehnologijo sta dodana še zapora diferenciala in dvostopenjski reduktor za prečenje najbolj zahtevnih odsekov. Skratka, malo je lokacij kamor vas Grenadier ne bi zapeljal, saj so ga ustvarili na plečih klasičnih terencev kot tistih zares špartanskih delovnih vozil.
Veliko več informacij, tako glede vozila kot naročila, izveste a uradni spletni strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: Ineos

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button