AvtomobilizemNovice

Ikonična Ferrari 250 Testa Rossa se vrača …

… vendar v 75-odstotni velikosti in z električnim pogonom.

Ferrarijev dirkalnik 250 Testa Rossa ima v zgodovini »rdečih iz Maranella« prav posebno mesto. Ob koncu 50-ih in v 60-ih je zmagovala na 24 ur Le Mansa, pa recimo tudi na 1000 km Buenos Airesa in podobnih vzdržljivostnih preizkušnjah. Danes je to med zbiratelji precej želen primerek, čigar vrednosti na redkih dražbah dosegajo astronomske zneske. Posledično so se pričele vrstiti nekakšne ne povsem prave replike, ki jim želijo Italijani narediti konec. Odločili so se izvesti sodobno repliko. Vendar kakšno?

 

Prihaja v 75-odstotni velikosti svojega originala in s popolnoma električnim pogonom, vse skupaj pa je zapakirano pod imenom Testa Rossa J. Zadnja črka se nanaša a »junior«, zato je velikost vozila zmanjšana, hkrati pa je skromno odmerjen tudi pogon, ki repliko požene zgolj do končnih 60 km/h. Avtonomija zagotovljena za približno 90 kilometrov, cestno homologacijo pa kar odmislite. Na voljo bodo štirje vozni profili, in sicer osnovni Novice (največ 20 km/h), srednji Comfort (do največ 40 km/h) ter nato še Sport in Race, ki vplivata na odziv pogona.

Pri Ferrariju so želeli izdelati vozilo, ki bo navduševalo mladež in tako delno izpolnilo njihove sanje. Še pred tem bodo morali imeti zagotovljene premožne sponzorje, saj je replika ovrednotena na kar 93.000 evrov. Izdelali naj bi jih le 299, za kar bodo poskrbeli pri podjetju Little Car Company (kako prikladno) in vam še vedno zagotavlja bistveno višje možnosti nakupa kot potegovanje za sam original na dražbi.

Blaž Likovič
foto: Ferrari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button