AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

ID.7 kmalu kot športnik GTX

Volkswagen razkriva prve podrobnosti prihajajočega ID.7 GTX.

Volkswagen je pred slabim mesecem razkril pomembnega aduta v električni dobi, popolnoma električno limuzino ID.7. Električni namestnik Passata je hitro navdušil, sedaj pa že napovedujejo prihod športno obarvane različice GTX, ki bo uradno predstavljena konec letošnjega poletja na sejmu mobilnosti IAA v Münchnu.

ID.7 GTX bo navdušil z najnovejšo generacijo Volkswagnovega električnega pogona z dvema elektromotorjema in prenosom na vsa štiri kolesa, številnimi športnimi oblikovnimi elementi značilnimi za modele GTX ter odlično vozno dinamiko. V notranjosti bodo športno plat poudarili rdeči kontrastni šivi na sedežih, armaturni plošči in vratih. Zunanjost bodo krasili črni elementi, ki skupaj s serijsko črno barvo strehe in zatemnjenimi okni zagotavljajo, da bo tudi prihajajoči ID.7 GTX močno zastopal prepoznavno družino GTX. Pod površjem pričakujemo enako baterijo s kapaciteto 86 kWh, par elektromotorjev pa bi lahko namesto 220 kW (299 KM), kolikor premoreta ID.4 in ID.5 GTX, ustvaril bližje 400 KM.

Kratica GTX, ki predstavlja nekakšno električno alternativo klasičnega imena GTI, že krasi modela ID.4 in ID.5, bo tudi pri modelu ID.7 prinesla inteligentno krmiljenje. Volkswagnova lastno razvita programska oprema je namenjena doseganju optimalne kombinacije učinkovitosti, dinamike in vozne stabilnosti. Sistem ne nadzoruje le pogonskega sklopa, temveč tudi vse zavorne in krmilne sisteme ter sisteme za nadzor podvozja. sistemi in mehanizmi na krovu modularne platforme MEB so bilo obsežno izboljšani in zaradi možnosti izbire voznega profila ponujajo veliko razpona med udobjem ali športnostjo, s čimer bo ID.7 GTX še utrdil svoj status vodilnega člana družine ID.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button