AvtomobilizemNoviceZanimivosti

ID.3 je nova uspešnica Ljudskih

Do konca septembra je bilo v Evropi prodanih skupno že okrog 144.000 primerkov.

Študija, ki so jo opravili pri Volkswagnu, je pokazala, da je kar polovica kupcev prvič kupila vozilo znamke Volkswagen. “ID.3 je za Volkswagen pridobil nadpovprečno veliko skupin kupcev. Več kot 70.000 novih kupcev je dokaz, da smo z vozilom in z našo strategijo električne mobilnosti na pravi poti,” je povedal Klaus Zellmer, direktor prodaje, marketinga in poprodaje pri znamki Volkswagen .

Za primerjavo: pri drugih Volkswagnovih modelih delež novih strank znaša pribl. 36 odstotkov. Zaradi velikega povpraševanja po modelu ID.3 in drugih modelih družine ID. je Volkswagen v prvi polovici leta 2021 zelo hitro postal vodilni proizvajalec avtomobilov z baterijskim električnim pogonom. Vozilo je bilo avgusta na številnih trgih najbolj zaželeni električni avto – tako na primer v Nemčiji, Veliki Britaniji, na Irskem, v Avstriji in Švici. Tudi v Zahodni Evropi je bil ID.3 avgusta med novoregistriranimi vozili na prvem mestu. Tovarni v Zwickauu in Dresdnu dnevno proizvedeta skupno okoli 1.200 vozil. V Zwickauu avto proizvajajo v treh izmenah na obeh proizvodnih linijah. Poleg tega je v Antingu na Kitajskem stekla proizvodnja za lokalni trg, saj model na kitajski trg prihaja še to jesen.

Volkswagen je kupce modela ID.3 nedavno povprašal po razlogih za nakup in uporabniškem vedenju: najpomembnejši merili za nakup ali leasing vozila sta bili prijaznost do okolja (60 %) in inovativna tehnologija (51 %). Za številne kupce je bil pomemben tudi osebni stik v komunikaciji s trgovsko in servisno mrežo.
Za skoraj 80 odstotkov nemških kupcev je ID.3 najbolj uporabljano vozilo v gospodinjstvu.

Rudi Leskovec
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button