AvtomobilizemNovice

Hyundai zaradi vpoklica električnih vozil ob 740 milijonov evrov

Majhna tehnična težava prinaša velike težave.

Vodilni za krmilom koncerna Hyundai Motor se te dni držijo za glave, saj bodo zaradi samovžiga baterijskih sistemov na modelih Kona, Ioniq ter Elec City na servis povabili kar 82 tisoč vozil.
Podrobna analiza težav zaradi samovžiga na kar petnajst primerkih je pokazala resno anomalijo pri baterijskem sklopu Hyundai Kone, ki si ga deli skupaj z modeloma Ioniq ter Elec City. Težave so se pojavile že v lanskem oktobru, vendar so problematiki pripisali manjši problem in jo »rešili« z nadgradnjo programske opreme vozila.

Očitno neuspešno, saj so se težave predvsem na domačem južnokorejskem trgu krepile in ko se je »vžgalo« kar 15 vozil so lokalne oblasti ukrepale. Državni forenzični laboratorij je težavno našel v samem baterijskem paketu, saj naj bi srž problema izvirala iz same proizvodnje komponent, za katere so zadolženi v podjetju LG Chem. Medtem, ko se Hyundai in LG Chem medsebojno obtožujeta za nastanek težav, bo na zamenjavo baterijskih sklopov zapeljalo kar 82 tisoč vozil, skupna vrednost stroškov pa naj bi znašala krepkih 740 milijonov evrov.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button