AvtomobilizemNovice

Hyundai v češki tovarni zabeležil nov proizvodni mejnik

Kar 4 milijone vozil so že sestavili.

Še ne 20 kilometrov jugovzhodno od češkega mesta Ostrava, blizu meje s Poljsko, leži precej velik proizvodni obrat Hyundai Motor Manufacturing Czech ali krajše HMMC. Tam nastajajo vse izvedenke modela i30 (hatch, Wagon, Fastback in N), Tucsona in električna Kona Electric. Omenjena vozila niso namenjena zgolj evropskemu tržišču temveč jih izvažajo širom sveta.

In v minulih dneh so zaposleni v HMMC praznovali prav poseben mejnik. Iz njihove tovarne je namreč zapeljalo že 4.000.000 vozil in prav ta »milijonski« mejnik je minuli ponedeljek, 14. novembra, 2022 prečil Tucson N-Line MHEV, ki bo razveselil češkega lastnika iz Olomouca. Vodilni pri podjetju so zadovoljni, da lahko svojim kupcem nudijo čedalje več elektrificiranih vozil, medtem ko je delež dizelsko gnanih v zadnjih letih upadel na danes le še 9 odstotkov celotne flote proizvedenih vozil.

Dodali so še, da največ vozil izvozijo v Nemčijo (14 %), sledijo še Velika Britanija, Španija in Francija, medtem ko kar nekaj vozil odhaja na Srednji vzhod ali še dlje. Skupaj na 66 lokacij oziroma uvoznikov, kar pri treh modelih vsekakor ni skromno število.

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button