AvtomobilizemNovice

Hyundai Seven: Študija večjega električnega športnega terenca

VIDEO: Korejska družina Ioniq se kmalu širi z večjim članom.

Hyundai je na salonu v Los Angelesu dvignil pozornost s predstavitvijo koncepta Seven. Gre za študijo bodočega Ioniq 7, večjega športnega terenca kot je aktualni in z vseh strani precej hvaljeni Ioniq 5. Študija prihaja v precej minimalistični različici, saj Korejci vseeno ne želijo izdati preveč oblikovnih podrobnosti. Električni Hyundai Seven temelji na karoserijski platformi E-GMP, ki je kakopak ustvarjena prav za baterijska električna vozila. Medosna razdalja meri 3,2 metra, kar ustvarja veliko prostega prostora in zagotavlja precejšnjo mero udobja.

Glede pogona so podali naslednja dejstva. Baterija naj bi zagotavljala dovolj energije za povprečnih 480 kilometrov avtonomije, medtem ko bo polnjenje možno z močjo do kar 350 kW, kar naj bi električno špajzo nasitilo v 20 minutah (od 10 do 80 %!).

Ambient študije je grajen zgolj in le iz ponovno uporabljenih oziroma naravnih materialov ter trenutno precej futuristično zastavljen, saj predpostavlja, da je vozilo prilagojeno četrti stopnji avtonomne vožnje. Tako se volanski obroč in stopalke »skrijejo« v armaturno ploščo, prostornost vozila pa je prikazana kot nekakšna udobna pisarna oziroma dnevna soba. Do leta 2024, ko naj bi Ioniq 7 zapeljal v salone lahko tako pričakujemo še nekaj dražilnih napovedi, ki bodo vedno bolj podobne končni stvaritvi, kako so si Korejci zamislili namen trenutne študije, pa preverite v spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button