AvtomobilizemNovice

Hyundai Grandeur bo novi zastavonoša

Hyundaijeva premijska limuzina Azera dobiva novo podobo in novo ime.

Ko prestižni Hyundai ni Genesis, je Grandeur. Premijska limuzina v vrhu ponudbe s povsem novim radikalnim videzom vstopa v sedmo generacijo, s katero uvajajo tudi novo ime. Predhodnik se je pod oznako Azera prodajal na določenih trgih, kot je severna Amerika, preden so ga leta 2017 ukinili. V letu 2019 so pripravili obsežno osvežitev, sedaj pa je čas za kompletno generacijsko prenovo.

V tem momentu Hyundai ne podaja tehničnih specifikacij le nekaj uvodnih fotografij, ki razkrivajo drzno oblikovano zunanjo podobo, s podobnim sprednjim delom kot pri futurističnem enoprosotorcu Staria. LED svetilni element se razteza po celotni širini sprednjega dela, medtem ko sta žarometa umeščena precej nižje na robovih odbijača in se zlivata z zajetno masko.

Stranski profil zaznamujejo elegantne linije s skritimi kljukami vrat, s postavitvijo zadnjega stekla se poklanjajo originalnem Grandeurju iz leta 1986, po celotni dolžini avtomobila se nadaljuje značilna črna ločilna črta, z nadaljevanjem v odbijačih. Dolga zadnja vrata namigujejo na precejšnjo rast v primerjavi s predhodnikom, ki je v dolžino meril 4.990 mm in se bo tako uvrstil med sorodna Genesis G80 ter G90. Počiščeno oblikovanje se nadaljuje na zadku, kjer najdemo še drugi vzdolžen svetilni element, rahlo zaokrožena prtljažna vrata z zaključkom v slogu krilca in postaven napis Grandeur.

Tako kot zunanjost, se tudi notranjost precej odmika od prejšnje generacije. Ponaša se z elegantno zasnovano armaturno ploščo z dvema glavnima zaslonoma, tretji za namene klimatske naprave je nameščen nad sredinsko konzolo. Oblikovanje volana tako kot nekateri zunanji elementi spominja na prvega Grandeurja. Ambient v kabini privzdigne osvetlitev vrat, za udobje bo skrbelo kakovostno Nappa usnje v kombinaciji z antibakterijskim usnjem na dotičnih površinah. Podrobnejše informacije, predvsem kaj tiči pod dolgim pokrovom motorja, bomo izvedeli v prihajajočih tednih.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button