AvtomobilizemNovice

HWA EVO: legenda DTM-a je vse bližje realizaciji

Restomod Mercedesa 190 2.5-16 Evo II počasi dobiva obliko.

Proti koncu lanskega leta smo poročali o čudovitem delu družbe HWA AG, ki želi izdelati sodobno reinkarnacijo DTM legende, sedaj predstavljajo prve realne obrise mojstrovine. HWA AG je priznani proizvajalec dirkalnih in športnih avtomobilov, z razvojem modela HWA EVO želijo širiti svojo prisotnost kot neodvisni proizvajalec avtomobilov.

Prihajajoči moderno-klasični cestni športni avtomobil je sodobna interpretacija legendarnega modela Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II, klasike iz nemške dirkaške serije DTM iz začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. HWA EVO bo omejen na 100 primerkov, prve dobave pa so predvidene proti koncu leta 2025. HWA EVO združuje zgodovinski motošportni DNK s sodobnimi tehnologijami in se tako poklanja kultnemu modelu Evo II. Oblikovni jezik modela HWA EVO, ki je bil sprva zasnovan kot reinterpretacija klasike z modernim pridihom, ohranja bistvo izvirnika, hkrati pa vključuje napredne funkcije. Temelji na seriji Mercedes-Benz W201, ki jo bodo pri HWA AG povsem preoblikovali, za kar bodo uporabili najsodobnejšo tehnologijo za okrepitev pogonskega sklopa, podvozja, zavor, aerodinamike in varnosti.

Medtem ko natančne tehnične specifikacije še niso podane, je začetna cena HWA EVO določena na 714 tisoč evrov brez prištetega davka. Avtomobil želi utelešati sedanjost in prihodnost družbe HWA AG, kar sovpada s 25. obletnico podjetja, ki je postalo pomemben akter na področju inženiringa in proizvodnje visokozmogljivih vozil. Za povečanje uspeha projekta je podjetje HWA AG sklenilo sodelovanje z ameriškim podjetjem CURATED, ki je znano po strokovnem znanju na področju zgodovinskih športnih avtomobilov in restomod predelav. Cilj partnerstva je izkoristiti prednosti obeh podjetij in zagotoviti, da bo HWA EVO dosegel velik uspeh na avtomobilskem trgu ter izpolnil pričakovanja bodočih strank.

Žiga Kolman
foto: HWA AG

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button