AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Hoonigan ‘Family Huckster’ je Subaru GL Wagon iz leta 1983

Hatch stare šole je bil močno predelan in oplemeniten s kar 874 KM!

Od dirkaške divizije Hoonigan, ki jo je začrtal mojster obvladovanja abnormalno zmogljivih in agilnih vozil Ken Block, ne gre pričakovati podhranjenih štirikolesnikov, tokrat pa so vendarle »malce« presenetili s svojo novo kreacijo za naslednjo Gymkhano. V izrazito športno preobleko so odeli družinsko obarvanega Subaruja GL Wagon, ki tokrat nima niti ene samcate družini prijazne note.

Kot je pri Hooniganu v navadi, ni od osnove vozila ostalo skoraj nič. Tudi karoserija je bila predelana, da zmore prenesti vse sile ob sproščeni polni zmogljivosti pogona. Tega sicer tvori štirivaljni bokser agregat, ki tokrat zmore neverjetnih 874 »žvinčet«. Prav vsi galopirajo preko sekvenčnega šetstopenjskega menjalnika in nadalje na vsa štiri kolesa.

Veliko tehnologije, vključno z aerodinamičnimi zunanjimi elementi, je povzetih iz WRC karavane, kjer se je Block dolga leta kalil. Več informacij, razen da se v vozilu nahaj originalni radio iz leta 1983 ter digitalni 12-palčni instrumentacijski prikazovalnik, zaenkrat še ne posedujemo, vam jih pa serviramo ob prvem pisku v našem nabiralniku.

Blaž Likovič
foto: Hoonigan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button