AvtomobilizemNovice

Honda Jazz Crosstar Custom koncept

Privzdignjeni Jazz se pripravlja na letošnji virtualni avtosalon v Tokiu.

Letošnji avtomobilski salon v Tokiu ne bo odpadel, vendar se bo odvijal v prav posebni obliki. Pripravljajo prvo izvedbo virtualnega salona, kjer se bodo predstavile številne znamke. Prejšnji teden ste verjetno zasledili zanimive Daihatsujeve koncepte malih japonskih Kei avtomobilov, ta teden je oder prevzela Honda z avanturističnim Jazzom.

Sliši na ime Crosstar Custom in je še bolj terensko nastrojena izpeljanka že nekoliko okrepljene serijske Jazz Crosstar. Glavne oblikovne točke so črna jeklena platišča oblečena v Toyo terenske pnevmatike, preoblikovan sprednji odbijač z velikima okroglima meglenkama, črne plastične obrobe kolesnih okov in strešni nosilci. Po Hondinih besedah izraža slog »urbano-brezpotnega« avtomobila, ali kar naj bi to pomenilo. Rečemo lahko le, da izgleda precej zabavno in prikupno.

Podatkov o spremembah pod zunanjostjo ni, vseeno lahko pričakujemo naklonjenost k sprednjem pogonu namesto štirikolesnega, v kombinaciji s serijskim e:HEV hibridnim sistemom. Šušlja se, da lahko poleg aktivnega Jazza od Honda na letošnjem spletnem tokijskem salonu pričakujemo še več novosti.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button