AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Honda bo v Evropo pripeljala dva nova križanca

Hondin evropski oddelek draži z dvema novima kompaktnima SUV-jema, eden bo čisti električar.

Razkritju evropsko navdahnjene nove generacije Civica sledi napovednik dveh križancev, ki bosta na ceste stare celine zapeljala že v prihodnjem letu. Manjši popolnoma električen model bo vstopil v B-segment, drugi večji hibridno gnan pa v C-segment.

Oblikovanje novega električnega člana bo vodil oblikovalski jezik prototipa e:NY1, ki se močno spogleduje s trenutno generacijo HR-V, še posebej zaradi elegantne strešne linije in zadnjih vrat s kljuko skrito v C stebričku. Podrobnejših podatkov Honda ne razkriva, obljubljajo le unikatno harmonijo dinamike, tehnologije in dizajna, kar je značilno za japonsko znamko. Novinec naj bi predstavljal odlično izbiro za prvi družinski električen model, kakšna pa bosta zmogljivost in domet ostaja neznanka.

Drugi novi križanec s hibridnim pogonom je nekoliko zaostaja, saj obstaja le v obliki skic. Vemo, da se bo po velikosti primerjal z modelom CR-V, vendar ne bo njegova zamenjava. V naslednjem letu se obeta prihod nove generacije CR-V z izbiro priključno-hibridnega pogona.

Iz podanih fotografij lahko prepoznamo standardno SUV obliko, s klasičnimi Hondinimi oblikovnimi elementi, kot sta tanka sprednja žarometa, zaobljen zadek v slogu novega Civica, medtem ko se sprednja maska odmika od poznanega dizajna in daje prednost športnosti. Na zadku ni nobenih zarez, linije so čiste, na vrhu prtljažnih vrat pa najdemo manjše krilce.

Žiga Kolman
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button