AvtomobilizemNovice

Hitri in drzni 7 tudi v vaši garaži

Le še en filmski primerek Lykan HyperSportsa je na voljo in ta gre na dražbo!

Še pomnite mistirioznega Lykana Hypersports, ki je igral naslovno »štirikolesno« vlogo v sedmem delu franšize Hitri & drzni. Pri podjetju W Motors so za potrebe filma izdelali deset primerkov in na koncu je na voljo ostal le en sam primerek. Naj spomnimo, da je dejansko serijsko proizvodnjo tega vozila dočakalo le in zgolj sedem primerkov, pa še to v protivrednosti treh milijonov evrov.

Cestne različice so imele vgrajen pri Rufu razvit 3,7-litrski twin-turbo bokserski šestvaljnik z neskromnimi 780 KM, ki je športnega Lykana do stotice pognal v 2,8 sekunde in upehal šele pri 395 km/h. Vsaj tako pravijo uradni tehnični podatki s strani W Motorsa, ki je kupcem nudil možnost doplačila samodejnega Porschejevega PDK menjalnika. Menite, da so kupci sedmih cestnih različic kdaj preverili zmogljivost svojih pregrešno dragih konjičkov? Verjetno ne …

Kakorkoli, pri Rubixu, kjer bodo organizirali dražbo edinega filmskega primerka, pričakujejo končno ceno med 700 tisočaki in dvema milijonoma in pol. Širok razpon kajne, kar pomeni, da pravzaprav nihče ne ve kaj točno lahko pričakuje.

Blaž Likovič
foto: Lykan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button