AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

HiPhi A: dramatičen štirisedežni hiperšportik s 1.305 KM

Tesli Model S Plaid in Lucidu Air Sapphire grozi nevihta s kitajske.

HiPhi, hitro rastoče kitajsko avtomobilsko podjetje, je na dogodku v Šanghaju svetu predstavil prvi hiperšportni model A, ki je rezultat sodelovanja s podjetjem Wesail New Energy Automotive. Ta futuristični super zmogljivi športnik v eno združuje HiPhijevo napredno tehnologijo baterij in motorjev z Wesailovimi tradicionalnimi elementi hiperavtomobilov, hkrati predstavlja veliko grožnjo skoraj nepremagljivi Tesli Model S Plaid.

HiPhi A, katerega številčno omejena proizvodnja bo predvidoma stekla v prvem četrtletju leta 2025, združuje klasično razkošje in inovativno električno tehnologijo. Odlikuje ga vrhunski dizajn z elementi iz ogljikovimi vlakni in matirano karoserijsko barvo, ki kaže estetiko prihodnosti serije modelov HiPhi. Notranjost ponuja podrobnosti LuxTech, vključno z Botom HiPhi in prostornim zadnjim delom, zaradi česar je gre za redek štirivratni in štirisedežni hiperavtomobil.

Ker dramatična silhueta ni vse, se HiPhi A ponaša z izjemno zmogljivostjo, saj lahko s pomočjo treh elektromotorje, enega spredaj in dveh zadaj, ustvari kar 1.305 KM, kar zadošča za pospešek do stotice v slabih dveh sekundah ter doseg najvišje hitrosti 300 km/h. Vse našteto, kot tudi bliskovito polnjene, omogoča moderna 800-voltna arhitektura. Inovativni baterijski sklop lahko pri največji obremenitvi izprazni 1,5 MW energije, za varnost pa je opremljen s spodnjim neprebojnim ščitom iz ogljikovih vlaken in ognjevarnim zgornjim pokrovom z razpršilom. Za notranjo in zunanjo opremo je uporabljena letalska titanova zlitina TC4 ter drugi napredni materiali, pri razvoju tehnologiji 3D-tiskanja pa HiPhi sodeluje z univerzo ShanghaiTech.

HiPhi A vključuje napredne tehnologije podvozja za agilno vodljivost, vključno z aktivnim krmiljenjem zadnjih koles, prilagodljivim blaženjem CDC in tehnologijo krmiljenja vektoringa navora, ki odlično sodelujejo s skoraj popolno razporeditvijo mase v razmerju 50:50. Dodatne podrobnosti o najbolj zmogljivem produktu znamke HiPhi bodo razkrite v prihodnjih mesecih.

Žiga Kolman
foto: HiPhi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button