AvtomobilizemNovice

Hiperšpotnik Czinger 21C v hitrostno nastavljeni V Max obliki

Vas mika nekoliko hitrejša različica Czingerjevega hibridnega hiperšportnika?

Če vas je pritegnil ameriški hiperšportnik Czinger 21C, vendar niste bili navdušeni nad njegovo najvišjo hitrostjo »zgolj« 407 km/h, so pripravili odgovor v obliki modela V Max, nastavljenega za doseganje novih hitrostnih meja.

Czingerjev divji 3D tiskan hiperšportnik tudi v drugo poganja nadvse zmogljiv 2,9-litrski V8, ki se zvrti vse do 11 tisoč vrtljajev in skrbi za pomik zadnji koles ter par elektromotorjev zadolžen za sprednji kolesi. Rezultat je divja štirikolesno gnana kreacija s skupnih 1.250 konjskih moči.

Bistvena prednost V Max pred običajnim 21C, je odmik od aerodinamike namenjene maksimalnem potisku k tlom in seveda ustvarjanju oprijema, z elegantnejšo karoserijo za čistejše rezanje skozi gost zrak. Poslovilo se je zadnje krile, številni manjši usmerjevalci zraka, namesto tega so mu nadeli pokrita karbonska platišča in podaljšan zadek v slogu McLarna Speedtail.

Czinger z izjemo objave nekaj fotografij, še ne želi razkriti dejanskih številk zmogljivosti, pravijo le, da z dosežki pri pospeških do stotice, do 400 km/h in na četrt milje, vodijo v kategoriji klasičnih hiperšportnikov. Po izračunih bi moral 21C v različici z zmanjšanim uporom doseči najvišjo hitrost 453 km/h. Na žalost je stvar taka, da še vedno nameravajo izdelati samo 80 primerkov 21C, kamor prištevajo obe različici, zato le previdno razmislite o pravi odločitvi, če se med srečnimi kupci.

Žiga Kolman
foto: Czinger

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button