AvtomobilizemNovice

Hibridna Mazda2 ima prepoznavnejši obraz

Poleg zamenjanega logotipa je spremenjena tudi identiteta sprednjega dela.

Mazda bo z marcem prihodnje leto začela s prodajo prenovljenega malčka Mazda2 Hybrid, ki se s svežo oblikovno preobrazbo približuje pravim Mazdinim modelom in se oddaljuje od Toyotine osnove. Mazdin evropski oblikovalski studio v Nemčiji je Mazdi2 Hybrid namenil prepoznaven obraz, z novim odbijačem in masko.

Mazda2 Hybrid, ki je že od predstavitve maja lansko leto pridobila na priljubljenosti, si je poleg nedavno prenovljene Mazde2, ki ostaja popoln Mazdin izdelek, utrdila svoje mesto na evropskem avtomobilskem trgu. Čeprav gre pri Mazdi2 Hybrid v resnici za preoblečeno hibridno Toyoto Yaris, so s ponudbo dveh istoimenskih modelov z različnim pogonom kupcem ponudili širši spekter v segmentu malih kombillimuzin. Prenovljena Mazda2 Hybrid bo z naslednjim letom še naprej na voljo poleg klasične Mazde2.

Medtem ko bodo natančne cene in podrobne specifikacije za pomlajeno Mazdo2 Hybrid razkrite pozneje, lahko kupci pričakujejo štiri nove možnosti opreme: Centre-Line, Exclusive-Line, Homura in Homura Plus. Med novostmi so se znašli tudi večji 10,5-palčni osrednji zaslon na dotik, doplačljivi 12,3-palčni digitalni merilniki, možnost izbire projicirnega zaslona in panoramskega okna. Hibridna Mazda2 je ključni del Mazdine elektrificirane ponudbe, ki vključuje električni model MX-30, priključno-hibridnega CX-60 PHEV in prihajajoči samopolnilni hibrid e-Skyactiv R-EV, ki je nastal v okviru Mazdinega stalnega partnerstva s Toyoto.

Za pogon Mazde2 Hybrid bo še vedno skrbel kompakten hibridni sklop sestavljen iz 1,5-litrskega trivaljnega bencinskega motorja, manjše baterije in elektromotorja, skupna zmogljivost znaša 85 kW (116 KM). Moč se na sprednji kolesni par prenaša preko e-CVT brezstopenjskega samodejnega menjalnika, zavoljo ekonomične naravnanosti obljubljajo porabo v območju 3,8 litrov in 87 g/km izpustov ogljikovega dioksida. Pri nas se aktualna Mazda2 Hybrid ceni na 22.190 evrov, kar zna pri prenovljeni različici malenkost narasti.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button