AvtomobilizemNovice

Hennessey sebi v čast s posebno izdajo »izganjalca hudiča«

VIDEO: Hennessey Special Exorcist Camaro ZL1 je zlobna maloserijska izvedba za izbrane.

Ameriški tuner Hennessey Performance Engineering je s svojim delom pričel z letom 1991, kar nadalje pomeni, da letos praznujejo okroglo obletnico obstoja. In kaj je bolj primernega za počastitev tega jubileja kot izdaja maloštevilčne in izredno zlobne različice domačega mišičnjaka. Osnovo so prevzeli kar pri Chevyu oziroma njihovemu Camaru ZL1. Nadgradnja celotnega vozila, ki ima serijsko vgrajen 6,2-litrski V8 agregat, je zares zajetna, in Camara prelevi v pravega izganjalca demonov.

 

Vozil, kot je ta na zgornjem videu so pripravili 70 in so bila s prikladnim poimenovanjem ustvarjena kot odgovor na konkurenčnega Dodge Challangerja SRT Demon. Da bi Hennessey zares obeležil svojo obletnico, pa se pripravili še nadgradnjo Exorcist Camara z dodatkom »Special«. Skratka, specialni izganjalec demonov je še dodatno nabrit ter se baha z vrednostmi kot je 1.014 KM in 1.197 Nm navora. Dovolj, da zloveščega specializiranega izganjalca zlih duhov na štirih kolesih do stotice katapultira v 2,2 sekunde in ne upeha vse do končnih 350 km/h.

Temu dodajmo še zloben videz in zvok, ki naježi kocine vsem mimodiočim, in mera je polna. Sicer pa, poglejmo kako so ga inženirji iz Teksasa preizkusili sami …

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button