AvtomobilizemNovice

Hennessey razkriva off road pobalina VelociRaptor 500 Bronco

Kar 20 odstotkov več moči in kopica bahave opreme.

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo garaže nekaj deset kilometrov vzhodno od Houstna pripodil še bolj navit in razposajen Fordov pobalin po imenu Bronco. V »poboljševalnico« se je odpravil kot najbolj zmogljiv serijski Bronco Raptor s trilitrskim twin-turbo V6 agregatom in Ford Performance oblačili, vrnil pa se je … hja, kot najstniški »off road huligan«.

Obujena ikona z značko modrega ovala žanje uspehe onkraj Atlantika. Celo tako močno, da so za aktualno modelno leto preklicana vsa naročila, kajti Ford enostavno ne dohaja povpraševanja. Sladke skrbi bi zapisali, kajne? Vendar to ne pomeni, da Bronca ne gre dobiti. Različica Raptor gre dobro v promet in to so opazili tudi pri Hennesseyu, kjer oskrbijo vse ameriške cestne ikone in jih pošljejo na steroidno dieto. Rezultat? Pogon s precej potenciala so napumpali na 500+ žvinčet (iz serijskih 400 v Raptor ediciji) in dodali še nekaj več elementov za garantirano zavist in prestrašenost mimoidočih.

Torej, trilitrski twin-turbo V6 agregat zahvaljujoč nadgrajenemu krmiljenju, hlajenju, dobavi zraka in nenazadnje še izpuhu po novem zmore 507 KM in 746 Nm navora. In čeprav prihaja na 18-palčnih platiščih s kar 37-palčnimi off road pnevmatikami zmore zavidljivo pospeševanje in predvsem pohajkovanje po neutrjenem terenu. Točnih cifer še ni na vidiku, kot tudi ne nastopaškega video napovednika, ki vam ga serviramo še toplega s Hennesseyjevim prenosom.

Za več tehnikalij obiščite uradno Hennesseyjevo spletno stran TUKAJ, medtem ko boste za eno izmed 200 predvidenih vozil morali dodati še približno 33 tisočakov. Skupaj tako znese okroglega stotaka, brez upoštevanih stroškov ob uvozu na Stari kontinent. Nohtov ne gre grizljati predolgo, kajti finančno podloženi Ameri že vplačujejo rezervacije …

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button