AvtomobilizemNovice

Hennessey potrjuje: Brezstrešni Venom F5 Roadster bo!

Vetrič v laseh in 1.817 konjskih moči pod stopalko.

Hennessey Perfromance, zloglasni ustvarjalci norih predelanih avtomobilov in bliskovitih hiperšportnikov, potrjujejo prihod Venoma F5 Roadster, za vse, ki si želijo lovca na hitrostne rekorde z dodatkom vetriča v laseh.

Z brutalnim Venom F5 smo že kar dobro seznanjeni, saj je od premiere tekmeca za najhitrejši avtomobil na svetu minilo že nekaj let, v zadnjem času pa nas nenehno dražijo z različnimi posnetki hitrostnih preizkušenj. Prvi hiperšportnik, ki bi lahko presegel mejo 500 km/h, bo z 9. avgustom na dogodku Monterey Car Week, prejel novega brata z zložljivo streho.

Le-tega bo poganjal enak 6,6-litrski twin-turbo V8 motor imenovan Fury, z vrtoglavo močjo 1.817 konjev. Ogromna konjenica bo preko sedemstopenjskega robotiziranega ročnega menjalnika, poganjala izključno zadnji kolesni par. Kljub nekaj dodatne mase zaradi potrebnih ojačitev in mehanizma zložljive strehe, lahko pričakujemo ujemajoč pospešek do stotice v 2,6 sekundah in najvišjo hitrost preko 300 milj na uro (483 km/h).

S takšno razpoložjivo močjo bodo takšne hitrosti vsekakor enostavno izvedljive, kar so dokazali že s posnetkom testne vožnje, kjer je kupejevski Venom F5 kot za šalo dosegel hitrost 437 km/h. Hennessey namerava skupno izdelati le 24 Venomov F5 v zameno za 1,8 milijona evrov, prav toliko naj bi bilo tudi Roadsterjev, ampak za nekaj dodatnih sto tisočakov.

Žiga Kolman
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button