AvtomobilizemNovice

Hennessey Performance dostavil prvega Camara HPE850

VIDEO: Prvi vtis lastnika pove dovolj!

Pri podjetju Hennessey Performance iz Teksasa so znani po svojih nadgradnjah ameriških štirikolesnih sanj. Bodisi športnih mišičnjakov ali bohotnih poltovornjakov – nič jih ne ustavi pri tem, da gredo le-ti še hitreje in še močneje. Tako v njihovi staji ne manj »pony« po imenu Chevrolet Camaro ZL1, najbolj atletska različica »čmrlja« (ang. Bumblebee).

Pri serijskem Camaru ZL1 njegov prisilno polnjeni 6,2-litrski V8 LT4 agregat zmore nič kaj skromnih 660 KM in 868 Nm navora. Dovolj, da do kilometrske stotice »prišprinta« v približno treh in pol sekundah ter se upeha šele pri končnih 319 km/h. Seveda to za nenasitne inženirje iz Hennesseyja ni dovolj in so pripravili dve nadgradnji. Najbolj zlobna se imenuje Exorcist (ang. Izganjalec) in zmore okroglih 1.000 KM, mi pa se bomo tokrat nadejali tiste nekoliko skromnejše z oznako HPE850. Cifra se kakopak nanaša na številčnost črede pod motornim pokrovom, ki jo več kot odlično dopolnjuje 1.166 Nm navora. Še dobro, da se gume sploh držijo asfaltirane površine pri tovornjaškem navoru, ki poskrbi za galop preko 100 km/h v manj kot treh sekundah.
Kaj vse so gospodje iz Teksasa vgradili v Camara HPE850 ne bomo citirali, raje se posvetimo simfoniji, ki jo V8 orkester zaigra ob polnem plinu.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button