AvtomobilizemNovice

Hennessey Performance bo z verige spustil voz po imenu Venom 1200 Mustang GT500

Prihaja najbolj zmogljiv Mustang s strani podjetja iz Teksasa.

Pripnite se, četudi ste v domačem naslonjaču ali šihtni pisarni. Ameriški proizvajalec vozil in še bolj znan tuner Hennessey Performance je napovedal prihod super zmogljivega Forda Mustanga GT500 s predpono Venom 1200. Brez naprezanja nevronov bralci hitro sklepate, da je cifra nekakšen delovni izkaz vozila na merilnih valjih.

Dotični voz bo temeljil na že omenjenem Shelby modelu GT500, katerega serijska zmogljivost znaša 770 KM in 848 Nm navora. V Teksasu so šli inženirji veliko dlje in 5,2-litrski prisilno polnjeni V8 agregat sled 3,8-litrskega turbopolnilnika napumpali na 1.221 KM in prav toliko Nm navora. Brutalno!

Cena nadgradnje znaša 60 evriskih (ali dolarskih) tisočakov, ki poleg tehnične spremembe prinaša še kopico estetskih dodatkov, pri čemer bodo lahko kupci izbirali tudi med zgodovinskimi karoserijskim barvami kot je recimo tista rdeče-črno-bela legendarnega dirkalnika Ford Mark II GT40, ki je kronal zmago na 24h Daytone v letu 1966. Še več informacij se nahaja na uradni spletni strani TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button