AvtomobilizemNovice

Hennessey Mammoth 1000 TRX: Najhitrejši poltovornjak sveta

No, vsaj do prihoda bliskovitih električnih poltovornjakov.

Na obzorju je prihod številnih popolnoma električnih poltovornjakov, mnogi z vrtoglavimi številkami zmogljivosti, skoraj nerazumnih za takšno vrsto vozila, kot je recimo GMC Hummer s preko 1.000 konji. Preden se pojavijo takšni pick-upi z vratolomnimi pospeški, je mesto vodilnega oziroma najhitrejšega na svetu zavzel Hennessey, z novim Mammoth 1000 TRX strojem.

Svetovno znani ameriški predelovalec je predelavo Dodge Ram 1500 TRX napovedal že na začetku letošnjega leta, a tokrat predstavljajo končno različico. Pod pokrovom Ram poltovornjaka tiči pošasten 6,2-litrski Hellcat V8 motor podprt z velikim 2,65-litrskim kompresorjem, z najvišjo močjo 1.012 KM in 1.313 Nm navora. Kljub svojim zajetnim dimenzijam in visoki masi se do stotice izstreli v 3,2 sekundah, s čimer je prehitel prejšnjega nosilca rekorda; Shelby F-150 Super Snake Sport s časom 3,45 sekund. S četrt milje (402 m) bo Mammoth opravil v vsega 11,4 sekundah.

Hennessey namerava izdelati omejeno serijo 200 primerkov, preko 100 jih je že razprodanih, čeprav se cena prične pri 150 tisoč dolarjih (126 tisoč evrov). Teksaški predelovalec ob prodaji doda dve leti jamstva (38 tisoč kilometrov) na se modifikacije.

Žiga Kolman
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button