AvtomobilizemNovice

Hennessey je krenil v napad na 300 milj/h (483 km/h)!

VIDEO: Bo leto 2024 prelomno za ameriški hipervoz?

John Hennessey je vrgel rokavico in naznanil, da bodo v letu 2024 s svojim Venom F5 vozilom presegli 300 milj na uro (483 km/h). letošnje leto namreč obeležujejo deseto obletnico od dogodka, ko je njihov Venom GT posta najhitrejši avtomobil na svetu z 270,49 miljami na uro (435,5 km/h) in s prestola vrgel Bugatti Veyrona Super Sport.

Zdaj, ko so kupcem dostavili 22 hiper-kreacij Venom F5 in razširili svojo inženirsko ekipo, se bodo usmerili proti t. i. V-maxu oziroma najvišji hitrosti. V razvojni fazi je Venom F5 v nekdanji NASA-ini pristajalni stezi v Cape Canaveralu na Floridi dosegel več kot 270 milj na uro, tokrat pa John s svojo ekipo išče vzletno-pristajalno stezo ali javno cesto z dovolj dolgo ožino, ki bi omogočila, da megalomanski Venom F5 s svojim twin-turbo V8 in 1.842 KM pospeši nad 300 milj ma uro in se seveda tudi varno zaustavi. Več bo povedal kar John sam, ki je podal trenutni status projekta v spodnjem prispevku.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

2 komentarjev

  1. Amerigosom se je dokončno skegljalo! Kmalu bo 400 km/ h dosegel golf, pa smo še nekaj let nazaj o tej hitrosti gledali kot let na mars!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button