AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Hennessey je izdelal prvega VelociRaptoRja 6×6!

VIDEO: Osnovo je oddal Ford Raptor R, vse ostalo je …

So poltovornjaki oziroma pickupi in so tu supertrucki kot je recimo VelociRaptoR 6X6, šestkolesnik, ki so ga izdelali pri Hennessey Performance. Teksačani ga niso zgolj izdelali temveč izdali vest, da so zagnali pravcato mini serijsko proizvodnjo.

VelociRaptoR 6X6 bazira na Fordovem nič kaj skromni tretji generaciji modela F-150 Raptor R. Ima podaljšano karoserijo in dodatno zadnjo os z zaporo diferenciala, kar oprijem izboljša za 50 odstotkov napram izvirniku. Za najbolj napredno vzemetenje v serijskem vozilu so poskrbeli pri Foxu s tehnologijo Live Valve. Celotno vozilo je še za 75 milimetrov višje od tal, medtem ko je obuto v 20-palčna lita platišča z zajetnimi 37-palčnimi terenskimi pnevmatikami. Keson v dolžino ne meri več 1,67 metra temve kar 2,4.

Vozilo v dolžino meri neverjetnih 8,2 metra, medtem ko sta širina in višina odmerjeni na 2,1 metra. Masa? Skoraj tri tone! Zanimivo je morda dejstvo, da so Teksačani povsem pri miru pustili serijski 5,2-litrski prisilno polnjeni Carnivore V8 agregat s 710 KM in 868 Nm navora, ki je očitno dovolj krepak za asfalt in neutrjen teren.

Po Mammothu 6×6 TRX in Goliathu 6X6 Silverado, ki temeljita na Ramovem oziroma Chevroletovem pickupu, je Hennessey zaokrožil aktualno ponudbo svojih največjih in najbolj kolosalnih priredb »ameriških štirikolesnih sanj«.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button