AvtomobilizemNovice

Hennessey bo izganjal hudiča

Hennessey je najavil omejeno serijo "Final Edition" ob koncu proizvodnje znamenitih nadgradenj EXORCIST Camaro ZL1.

Chevrolet Camaro ZL1 ima v serijski obliki 6,2-litrski polnjeni motor LT4 V8 z močjo 650 KM in 650 Nm navora. Hennesseyjevi strokovni tehniki, ki že več kot 32 let “pospešujejo hitre avtomobile”, so Camarovemu potisnemu V8 namestili večji polnilnik z visokim pretokom, sistem za dovod zraka z visokim pretokom ter nadgradili pomožni sistem za gorivo, vbrizgalnike goriva in črpalko za gorivo.

Pri pogonskem agregatu V8 se izvede portiranje glav valjev, namestijo se po meri izdelane odmične gredi HPE ter nadgradijo sesalni ventili, izpušni ventili, vzmeti ventilov, zadrževalniki, dvižniki in potisne palice. Za boljše hlajenje je nameščen velik toplotni izmenjevalnik, „dihanje“ pa izboljšujejo dolge cevi iz nerjavečega jekla in katalizatorji z visokim pretokom.

Ta izboljšava skupaj s celovito prenovo motorja omogoča, da motor LT4 doseže moč 1 000 KM in 966 Nm navora – kar pomeni 54-odstotno povečanje moči in 49-odstotno povečanje navora. Zmogljivost je osupljiva, saj se EXORCIST “Final Edition” ponaša s časom od 0 do 60 km/h v 2,1 sekunde, četrt milje prevozi v 9,57 sekunde in doseže največjo hitrostjo 350 km/h! Več v spodnjem videu.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button