AvtomobilizemNovice

GR Supra v čast stotice izdelanih dirkalnikov GT4

Omejena izdaja stotih primerkov v unikatni oranžni.

Ponudba Toyote GR Supra se širi z novo različico GT4 100th Edition Tribute, v poklon uspehom dirkalnika GT4 v svetu motošporta. V začetku letošnjega leta je Toyota Gazoo Racing so namreč izdelala že 100 enot dirkalne GR Supre, kar so se odločili obeležiti z omejeno izdajo serijskega modela.

GR Supra je sodobna reinkarnacija japonske avtomobilske legende, ki ohranja sprednjo postavitev motorja, zadnji pogon in idealno razmerje mase za optimalno vodljivost. Prvi izdelek ekipe Gazoo Racing v izvedbi GT4 100th Edition Tribute s spremembami zunanje in notranje podobe poudarja povezave z motošportom. Najbolj izstopa nova oranžna karoserijska barva, na voljo izključno za to izdajo, kar dodatno poudarijo nova 19-palčna platišča v mat črni barvi. Za njimi se skrivajo črne zavorne čeljusti z oznako GR, dodatno zadnje krilce pa spominja na GT4 dirkalnik.

Vozniško osredotočena notranjost je pridobila sedeže prevlečene v črn semiš, ki se je znašel tudi na ročici menjalnika, vse skupaj povežejo kontrastni oranžni šivi, ujemajoči z zunanjim odtenkom. Poseben status jubilejne izdaje krepi karbonsko okrasje na armaturni plošči z grafiko »GT4 100th Edition Tribute«, ki bo prve kupce razveselilo že v letošnjem letu.

V dolgem nosu omeje serije GR Supre še vedno brni 3-litrski vrstni šestvaljni motor z 250 kW (340 KM), v povezavi z inteligentnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom, z nekoliko krajšim prestavnim razmerjem kot pri samodejni enoti, kar zagotavlja hitrejše pospeševanje. Ročni menjalnik med drugim prinaša tudi zmanjšanje mase, kar so dosegli tudi z enostavnejšim avdio sistemom in funkcijami sedežev. Z vsemi potezami so uspeli maso v primerjavi s prvotno Supro zmanjšati za 38,3 kilogramov.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button