AvtomobilizemNovice

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Najnovejša Goodyearova pnevmatika se ponaša z novo tehnologijo, ki povečuje zmogljivost na suhi podlagi ter izboljšuje zaviranje in vodljivost na mokrih cestah, obenem pa je še ustreznejša za električna vozila, saj zmanjšuje hrup in kotalni upor.

Goodyear je pred prihodom pomladi predstavil novo pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 6, najnovejšo različico svoje serije pnevmatik Eagle F1.

Pnevmatika vključuje številne inovacije, ki povečujejo zmogljivost na suhi podlagi ter izboljšujejo zaviranje in vodljivost na mokri cesti. Večjo zmogljivost na suhi podlagi pnevmatiki omogoča prilagodljiva naležna površina, ki se prilagaja spremembam obremenitve. V običajnih voznih razmerah ima pnevmatika normalno naležno površino, ki pa se poveča ob zahtevnih manevrih. Stična površina se torej prilagaja slogu vožnje in se po potrebi poveča, kar doprinese k boljšemu oprijemu in večji odzivnosti pnevmatike.

Pnevmatiko odlikuje vrhnja zmes z novim, inovativnim sistemom, ki omogoča boljši stik s cestno površino in tako zagotavlja boljši oprijem na vlažnih ali mokrih cestah. Eagle F1 Asymmetric 6 pa se lahko pohvali tudi s tehnologijo, razvito posebej za pnevmatike UUHP (ultra ultra visoko zmogljive) in zasnovano za zmogljivost tako na dirkalni stezi kot na cesti. Zahvaljujoč tej tehnologiji se pnevmatika bolje prilega grobi cestni površini oziroma je nanjo odpornejša.

Prav tako je bila najnovejša Goodyearova Eagle F1 razvita ob upoštevanju specifičnih zahtev proizvajalcev električnih vozil. Njen dezen za 1 dB zmanjšuje kotalni hrup, medtem ko nova tehnologija zmesi zmanjšuje kotalni upor in s tem pripomore k večjemu dometu električnih vozil. Pnevmatika je primerna za širok spekter vozil, vključno s karavani, športnimi kompaktnimi in družinskimi avtomobili, luksuznimi limuzinami in športnimi kupeji. Do leta 2023 bo na trg lansiranih 65 dimenzij pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 6 za platišča velikosti od 17 do 22 palcev.

Rudi Leskovec
foto: Goodyear

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button