AvtomobilizemNovice

GM bo porabil skoraj milijardo za novi V8 motor

General Motors investira v prihodnost.

General Motors načrtuje skoraj milijardo vredno naložbo v štiri ameriške proizvodne obrate, od tega bo šel največji kos pogače za pripravo proizvodne linije za izdelavo šeste generacije Small Block V8 motorjev, precej manjši delež pa bodo namenili nadgradnji tovarn v Rochestru, New Yorku in Defianceju, kjer bodo nastajale komponente za podporo proizvodnjo električnih vozil.

Obsežne investicije v višini kar 844 milijonov evrov bodo kot rečeno namenjene pripravi tovarn za izdelavo naslednje generacije V8 motorjev. To področje bo prejelo naložbo v vrednosti 786 milijonov evrov, slabih 59 milijonov bo šlo za izboljšanje pogojev izdelave električnih komponent. S temi naložbami bo ameriški avtomobilski velikan okrepil vodilni položaj na področju poltovornjakov in SUV-jev ter še naprej podpiralo rastočo ponudbo izdelkov na področju elektrifikacije. Podrobnosti o novi generaciji GM-ovega V8 motorja še niso znane.

Skupaj z zadnjo napovedjo je GM od leta 2013 skupaj z obrati v podjetju baterij Ultium Cells LLC, v proizvodne obrate investiral preko 34 milijard evrov. »Danes napovedujemo pomembne naložbe, s katerimi bomo okrepili našo vodilno linijo poltovornjakov in SUV-jev ter pripravili štiri ameriške tovarne za izdelavo šeste generacije GM-ovega motorja Small Block V-8,« je dejal Gerald Johnson, izvršni podpredsednik za globalno proizvodnjo in trajnostni razvoj. »Te naložbe skupaj s predanim delom članov naših ekip v mestih Flint, Bay City, Rochester in Defiance omogočajo izdelavo vrhunskih izdelkov in zagotavljajo varnost delovnih mest v teh tovarnah za prihodnja leta.«

GM z velikimi naložbami krepi proizvodnjo v ZDA, saj ta vključuje več kot 50 obratov za sestavljanje, stiskanje, izdelavo pogona in sestavnih delov ter distribucijske centre po vsej državi. Poudarjajo tudi zavezo, da bodo v prihodnosti strankam zagotavljali bogato ponudbo vozil z motorji z notranjim izgorevanjem, hkrati pa še naprej pospešeno napredovali prehod na povsem električno prihodnost.

Žiga Kolman
foto: Chevrolet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button