AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

GKN Automotive z novim konceptom e-pogona

Spoznajte »plug-and-play eDrive« pogon.

GKN Automotive je multinacionalno podjetje s sedežem v Londonu, ki proizvaja komponente pogonskih sklopov, sisteme štirikolesnih pogonov in priključne hibridne sisteme za avtomobilsko industrijo. Podjetje ima v 19-ih državah (tudi Sloveniji) postavljenih 47 proizvodnih enot in šest tehnoloških centrov, skupaj pa zaposluje 25.000 ljudi.

Tokrat so svetu razkrili nov koncept električnega pogona »plug-and-play eDrive«, ki je namenjen serijski proizvodnji električni vozil kot predelovalcev vozil iz klasičnega na električni pogon. Novi pogon ima velik potencial, saj je primeren tako za majhne kot velike vozile, vključuje pa tudi segment lahkih gospodarskih vozil.

Pogon eDrive je na voljo v dveh sistemih, in sicer kot kombiniran sistem 2-v-1 (motor in menjalnik) s 113 kW ali popolnoma integriran sistem 3-v-1 (e-motor, menjalnik in inverter) s 113 kW oziroma 185 kW. Prvi komercialni izdelki bi po besedah vodilnik pri GKN zaživeli v letu 2025, primeri uporabe pa so ravnokar prikazani na sejmu SEMA v Las Vegasu.

Blaž Likovič
foto: GKN

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button