AvtomobilizemNovice

Giulia in Stelvio Quadrifoglio Super Sport v čast zgodovinski zmagi

Alfa Romeo se s posebno izdajo dveh modelov poklanja prvi zmagi na dirki Mille Miglia.

Alfa Romeo se z omejeno izdajo modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio Super Sport, nekakšnim poklonom dirkaški zapuščinj, spominja zgodovinske zmage na dirki Mille Miglia leta 1928. Izdelanih bo le 275 primerkov Giulie Quadrifoglio Super Sport in 175 primerkov Stelvia Quadrifoglio Super Sport, ki se ponašajo z ikoničnim znakom štiriperesne deteljive, ki ga je oddelek Centro Stile preoblikoval s črnim ozadjem.

Posebni izdaji Super Sport tako kot preostale modele poganaja zmogljiv 2,9-litrski V6 s podporo para turbopolnipnikov, ki ustvari 382 kW (520 KM) in 600 Nm navora. Povezanj je z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in mehanskim diferencialom z delno zaporo, sposojenim iz modela Giulia GTA, ki poskrbi za dodatno stabilnost, okretnost ter hitrost v zavojih. Za simfonično zvočno spremljavo bo pri obeh modelih poskrbel Akrapovičev izpušni sistem.

Zunanja podoba se bo od standardnih modelov razlikovala s pridobitvijo elementov iz ogljikovih vlaken, kot so streha, črka “V” na scudettu in vzvratna ogledala, skupaj z značilnimi logotipi Quadrifoglio ter športnimi platišči Teledial. Stelvio je na voljo v triplastni rdeči Etna ali kovinski črni Vulcano Black, Giulia pa je na voljo tudi v beli karoserijski barvi. Sprednji del krasijo novi žarometi s prilagodljivimo matričnimo tehnologijo.

V notranjosti se športna tema nadaljuje z rdečimi poudarki iz ogljikovih vlaken na armaturni plošči, osrednji konzoli in vratnih oblogah. Na sprednjih naslonih za glavo so šivi z logotipoma italijanske znamke in napisom Super Sport, skupaj s statusom omejene izdaje. Volan je oblazinjen v kombinaciji usnja in alkantare, z podrobnostmi iz ogljikovih vlaken. Področje tehnologije zastopajo novi 12,3-palčni digitalni merioniki in osrednji informacijski zaslon, kjer so prikazani pomembni podatki o vozilu.

Omejeno serijo Giulie bo mogoče kupiti po vstopni ceni 104.927 evrov, medtem ko se Stelvio Quadrifoglio Super Sport ceni na najmanj 116.355 evrov. Unikatni dvojec je poklon legendarnemu modelu 6C 1500 Super Sport in njegovi zgodovinski zmagi na dirki Mille Miglia leta 1928. Vozilo 6C 1500, ki sta ga vozila Giuseppe Campari in Giulio Ramponi, je na dirki pokosilo konkurenco in zaznamovalo začetek impresivnega niza enakstij zmag Alfe Romeo na legendarni dirki ter utrdilo njeno zapuščino v zgodovini avtomobilskega športa.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button