AvtomobilizemNovice

Ginetta z nadgrajenim G56 GT4 Evo

Dirkalnik s 500 KM in V8 v nosu je še boljši!

Ginetta je britanski specialist za dirkalna in športna vozila, po katerih posegajo predvsem ljubitelji zaprtih stez in meritev časov – ter seveda tekmovanj. Podjetje iz Leedsa ima relativno dolgo brado, saj so svoj prvi izdelek svetu predstavili pred več kot šest desetletji pri čemer svoje poslanstvo nadaljuje še dandanes.

Tokrat so nam predstavili nagrajen dirkalnik G56 GT3, ki so mu ob prenovi dodali besedico Evo. G56 GT4 pod motornim pokrovom ohranja 6,2-litrski V8, ki so ga inženirji na predloge dirkačev opazno modificirali in prikrojili. Evo paket pa ne prinaša zgolj dovršene tehnike temveč tudi kup aerodinamičnih elementov in znatno prilagojen pokrov motorja z bistveno večjo režo za hlajenje motorja in kabine. Tako velik agregat v relativno majhnem vozilu generira precej toplote, ki jo je potrebno ob izživljanju na pisti ustrezno odvesti.

G56 GT4 Evo stoji na večjih kolesih in pnevmatikah in ima posebej prilagojeno vzmetenje, katerega namen je izboljšati stopnjo degradacije pnevmatik in avtomobil učvrstiti za časovno daljše preizkušnje. Zmaga na 4-urni dirki Ultimate Cup v Magny Coursu, ki je bila sicer zamišljena le kot testiranje, ja nakazala, da vse nadgradnje delujejo kot predvideno. Torej, če se v sezono 2024 podajate brez »konjička« in ste v njegovem iskanju, potem ne pozabite pozvoniti pri Ginetti.

Blaž Likovič
foto: Ginetta

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button