AvtomobilizemNovice

GHD Gorjanci 2021

Po premoru zaradi epidemije vrnitev s spremenjeno organizacijsko ekipo

Konec tedna bodo na Gorjancih ponovno zahrumeli motorji dirkalnikov. Na sporedu bo 31. GHD Gorjanci. Dolenjska kraljica avtošportnih prireditev se v koledar vrača po enoletni odsotnosti, saj je organizatorjem lani zaradi epidemije ni uspelo izpeljati.

Organizacijo letošnje izvedbe je prevzela nekoliko spremenjena organizacijska ekipa, ki zdaj v celoti prihaja z Dolenjske. Gre za sodelovanje AMD Novo mesto in AŠD Novo mesto. Odgovornina čelu s predsednikom  organizacijskega odbora Jožetom Brulcem obljubljajo, da bodo tudi letos poleg atraktivnosti največjo možno pozornost posvetili varnosti tekmovalcev in gledalcev.

Na listi prijav je 83 dirkačev, od tega velika večina iz Slovenije. Številka ni rekordna, a bodo gledalci kljub temu priča nastopom številnih zvenečih imen gorskega avtomobilizma. Prvo omembo si zasluži aktualni rekorder proge Patrik Zajelšnik, ki je s svojim prototipom Normo ob rekordnem dosežku leta 2019 proti cilju drvel s povprečno hitrostjo več kot 166 kilometrov na uro. Ura se je ustavila pri času 1:33,086.

Rudi Leskovec
foto: Organizator

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button