AvtomobilizemNovice

Genesis s čudovito Berlinetto za igro Gran Turismo

Digitalni koncept superšportnika kaže nove oblikovne smernice.

Genesis je na svetovnem finalu serije Gran Turismo World Series v Barceloni, predstavil koncept X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo ali na kratko VGT. Čudoviti koncept je del serije Vision Gran Turismo podjetja Polyphony Digital in bo z januarjem prihodnje leto na voljo za dirkanje v priljubljeni računalniški igri. Uteleša oblikovalsko filozofijo Athletic Elegance znamke in elegantno-mišičast oblikovalski jezik s poudarjenimi boki ter sredinsko postavitvijo motorja.

Sprednji del koncepta krasi Genesisovo sodobna maska, ki v aerodinamični konstrukciji povezuje grebensko mrežo s štirimi lučmi. Zasnovan je za stabilnost pri visokih hitrostih, vključuje številne aerodinamične pripomočke in dosega impresiven koeficient zračnega upora 0,34 Cd. Zunanjo podobo dodatno dopolnjuje živahna karoserijska barva Magma, po navdihu korejskih vulkanov.

John Krsteski, višji glavni oblikovalec pri premijski korejski znamki, je izrazil cilj ustvariti brezčasen dizajn, s koreninami v motošportu, ki bo služil kot navdih za ostale produkte. Notranjost sledi pristopu “lepota belega prostora” in se osredotoča na bistvene dirkaške funkcije, saj nudi pravi dirkalni kokpit, dodatno opremljen z digitalnim panoramskim vmesnikom, povezanim s sistemom za spremljanje okolice.

X Gran Berlinetto VGT Concept poganja spredaj sredinsko nameščen motor Lambda 11 V6 s tehnologijo Genesis E-SC, ki zagotavlja 1.071 KM in 986 Nm navora ter doseže kar 11 tisoč vrtljajev na minuto. Igralci dirkaške igre Gran Turismo 7 Manufacturer’s Cup bodo z ogledom oddaje od 2. decembra dalje dobili zgodnji dostop do koncepta. Avtomobil bo v sklopu  januarskih posodobitev dostavljen neposredno v njihovo garažo.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button