AvtomobilizemNovice

Genesis GV80 Coupe: koncept kupejevskega SUV-ja s športnimi atributi

Genesis bo kmalu predstavil svojega konkurenta srenji premijskih kupe-SUV-jev.

Genesis je na ekskluzivnem dogodku v New Yorku razkril koncept novega kupejevskega SUV-ja GV80, ki napoveduje prihod podobnega serijskega modela v zelo kratkem času. Štirisedežni koncept GV80 Coupe prinaša nov vidik korejske premijske znamke s poudarkom na atletski eleganci hišne oblikovalske filozofije.

Navdih za novega kupejvskega SUV-ja so črpali pri lanskoletnem konceptu Speedium Coupem saj združuje praktičen vidik športnega terenca in dinamiko nizkega športnega avtomobila. S takšni pristopom želijo potrditi namere vstopa v bolj športno prihodnost. Koncept GV80 spredaj definira evolucija značilne maske z dvema mrežama, obdana s štiridelno osvetlitvijo in agresiven odbijač z velikima zračnima režama ob straneh.

Za osnov so ubrali platformo s pogonom na zadnji kolesni par, kar prinaša dolg pokrov motorja in velikodušno razmerje med sprednjo ter zadnjo osjo. Vse dodatno popestrijo elegantna parabolična linija proti zadku, zaključena s krilcem vdelanim v prtljažna vrata in široki kolesni loki. Bočno linijo zaokrožujejo zajetna petkraka platišča, medtem ko streha izdelana iz lahkotnih ogljikovih vlaken poskrbi za znižanje težišča. Pod zadnjim krilcem opazimo nadaljevanje osvetlitve s štirimi ločenimi elementi in kontrastno črno obarvan difuzor.

Če zunanjost daje občutek športnosti, je zgodba v notranjosti še veliko bolj poudarjena, saj zaradi varnostne kletke in štirih posamičnih školjkastih sedežev deluje skoraj dirkaško. Za nameček so namestili še trikraki športni volan, sedeže odeli v črno nappa usnje s kontrastnim oranžnim prešitjem in okrasne površine izdelali iz karbona. Kaj tiči v nosu koncepta GV80 pri Genesisiu ne razkrivajo, vendar lahko ob prehodu v serijsko obliko pričakujemo uporabo štiri ali šestvaljnih turbo motorjev, ki že poganjajo obstoječega GV80 SUV.

Žiga Kolman
foto: Genesis

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button