AvtomobilizemNovice

Geelyjev atraktiven koncept Vision Starburst

Vision Staburst predstavlja večno širjenje kozmosa.

»Tako kot pri rojstvu nove zvezde, so se ideje naše nadarjene ekipe oblikovalcev združile, spojile in izbruhnile, kar je povzročilo rojstvo novega oblikovalskega izraza, nove vizije, našega Vision Starburst.« Verjetno se nikomur ne svita, kakšne ideje rojijo po glavah Geelyja, gre pa vsekakor za pretirano razlago nove oblikovalske filozofije.

Futurističen koncept kitajskega giganta bo navdahnil prihajajoče modele, sam pa serijske proizvodnje ne bo doživel. Škoda, saj izgleda resnično fantastično. Vision Starburst je štirivratna limuzina križana s kupejevskim slogom in dvižnimi vrati, ki se spogleduje z vesoljem in časom. V samem oblikovanju lahko sicer opazimo nekatere elemente ostalih proizvajalcev, recimo Lexusu podoben sprednji del in popularno LED osvetlitev čez celotno širino avtomobila.

Sličnega dizajna je notranjost z zajetnim sredinskim zaslonom (kako pa drugače) in digitalnimi merilniki, ki se zlivajo z ostalo armaturno ploščo. Nič ni znanega, kaj poganja Vision Starburst, a kakšnega nabrušenega V8 ali V12 ne gre pričakovati, prej kaj elektrificiranega. Geely si lasti lepo število drugih znamk, kot so Lynk & Co, Lotus, Volvo in Polestar. Zanimivo bo videti, če bodo oblikovne elemente koncepta prenesli na katero od teh znamk.

Žiga Kolman
foto: Geely

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button