AvtomobilizemNovice

Gazoo Racing v Monte Carlo 2021

Člani ekipe Toyota Gazoo Racing World Rally Team začenjajo serijo WRC, in sicer z legendarnim relijem Monte Carlo, ki se začenja danes in bo trajal do 24. januarja. Gre za legendarno zimsko preizkušnjo, ki se odvija na ovinkastih cestah področja, kjer se Alpe srečujejo s Sredozemskim morjem. Od povratka v reli serijo WRC leta 2017 se je Toyota Yaris WRC vsako leto uvrstila na oder za zmagovalce.

Seveda si sedaj želi povzpeti še na najvišjo stopničko. Ekipa Toyota Gazoo Racing ima za to odlične možnosti, saj ima v svojih vrstah aktualnega svetovnega prvaka in sedemkratnega zmagovalca relija Monte Carlo Sébastiena Ogierja, drugouvrščenega z lanske preizkušnje Elfyna Evansa ter vzhajajočo zvezdo Kalleja Rovanperäja.

Ogier, sicer sedemkratni zmagovalec relija Monte Carlo, je doma iz kraja Gap v francoskih Alpah, kjer se letos začenja znameiti reli Monte Carlo, ki je najstarejša dirka koledarja WRC, saj letos praznuje že svojo 110. obletnico. Poleg tega gre za eno izmed najbolj zahtevnih preizkušenj, saj je trasa speljana po cestah, kjer se vozni pogoji precej spreminjajo. Dirkači se morajo dobro znajti tako na asfaltu, makadamu, snegu in ledu. Pogosto so spreminjajočih se razmer deležni znotraj ene same etape. Prav zaradi tako zahtevnih razmer je izbira ustreznih pnevmatik ključnega pomena za uspeh na tem reliju.

Vse ekipe bodo letos tekmovale na pnevmatikah znamke Pirelli, ki je edini opremljevalec serije WRC. Člani ekipe Toyota Gazoo Racing pa so zadnjih šest tednov lanskega leta intenzivno preizkušali pnevmatike in skušali izbrati najbolj primerne za spreminjajoče se pogoje relija Monte Carlo.

Reli se je začel v četrtek popoldne z etapama v bližini kraja Gap. V petek bodo ekipe odpotovale proti zahodu, kjer bodo na sporedu tri etape. V soboto zjutraj bosta na sporedu še dve etapi. Zadnji dan pa bodo dirkalniki hrumeli v okolici Monaka.

Rudi Leskovec
foto: Gazoo Racing

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button